I en förskola har man valt att låta dockan Alex komma vid samma tidpunkt en gång varje vecka för att göra en viss sak. Alex deltar i samlingen och den som leder samlingen leder också Alex. Syftet med just den samlingen är att  man vill träna barnen att tänka tillbaka, minnas vad de har gjort – första steget i utvärdering. Vad har vi gjort sedan Alex var här sist. Alla barn hjälps åt att komma ihåg att berätta. Samtalet löper ganska fritt.

Alex får också berätta vad han har gjort under veckan hos mormor. Ibland är det inget särskilt men ibland kan man passa på att introducera något nytt med hjälp av Alex. Att man har valt att låta honom bo på annan ort är för att man med de äldre barnen kan börja prata om var man bor mm. Det är också spännande att han åker tåg vilket inte så många barn gör nurförtiden.

Alex får berätta själv!

Nu är jullovet slut för min del. Idag är det äntligen onsdag igen och då ska jag ta 10.00 tåget från Uppsala tillStockholm till den förskola där jag arbetar. Jag kommer till förskolan lagom till efter lunch och då har vi samling.

Jag hjälper till med att berätta om olika saker. Ibland lär jag barnen någon ny sång. Det gillar jag jättemycket. Om jag får säga det själv så sjunger jag riktigt bra. Efter samlingen går vi ut och leker. Jag har fått galonkläder så jag får följa med. En gång fick jag följa med en pojke hem över natten och hålla honom sällskap. Det kändes bra för jag kunde trösta honom lite. Han var ganska ledsen.

På torsdagen åker jag sedan tillbaka till min mormor i Uppsala. Jag tycker att mina veckoresor är jättebra!!! Hälsningar Alex

 

kumquats-handpuppe-alex20z

Pin It on Pinterest

Share This